“Az vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat.”
Buddha

Mi a One Brain?

A One Brain módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. 1972-től kezdődően alakul és fejlődik, 1982 óta használják szerte a világon. A módszert Carol Ann Hontz hozta 1992-ben Magyarországra, az ő révén jutott el több ezer emberhez.
A One Brain – Three In One Concepts – kidolgozása Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway nevéhez fűződik.

Mit jelent a One Brain?

A ONE BRAIN elnevezés az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Érzelmi stressz hatása alatt az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami „üss vagy fuss” reakció néven is ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhetővé válik számunkra.
A One Brain rendszer gerince a Viselkedési barométer. Segítségével tudatos, tudatalatti és testi szinten lenyűgöző pontossággal deríthető ki a kliens érzelmi állapota.

Hogyan működik a One Brain rendszer?

A One Brain technikája a probléma megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a problémát, majd a jelenbeli problémával kapcsolatban izomtesztelés segítségével (az izomtesztelést ld. „A kineziológiáról” menüpontban) megkeressük azokat az életkorokat – természetesen hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül - melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal. A One Brain rendszer KORREGRESSZIÓval dolgozik (az egyetlen kineziológiai rendszer, amely korregresszióval dolgozik). Szintén izomteszttel meghatározzuk a szükséges korrekciókat (a módszer korrekciós eszköztárának széles skálájából), melyekkel feloldjuk ezeket a negatív emlékeket. Ezek a negatív emlékek ugyanis a szervezetben energiablokkokat okoznak, a kezelés célja ezek feloldásával megteremteni a választás lehetőségét. Az oldás csak úgy lehet tartós, ha az egykori emocinális töltéseket semlegesítjük. A korregresszió segítségével kiderül, hogy hol és mikor blokkoltunk le egy esemény vagy információ folytán. Azért kell megkeresnünk az ok korát, mert „A JELENBEN VÉGZETT KORREKCIÓ HATÁSA A KÖVETKEZŐ STRESSZIG TART”. A korregresszió eredménye: az emlék létezik, de nincs emocionális töltése.
A múltbéli stresszek fő okai: félelem, fájdalom és fájdalomtól való félelem. Ezeket az információkat a stresszel egybeforrva a neuronok tárolják a hátsó agyban.
Minden átélt fájdalom, félelem, fájdalomtól való félelem – természetesen az érzelmi fájdalom is ide sorolandó – energiablokkokat hoz létre a testben.
A korrekciók során a test energiaegyensúlyát helyreállítva, a test öngyógyító mechanizmusa mozgásba lendül.
A One Brain módszer korrekciós eszköztára meglehetősen széles körű: speciális mozgásokat, fényhatásokat, különböző virágeszenciákat, drágaköveket, vizualizációs technikákat, stb. tartalmaz.
Fontos részét képezi a One Brain rendszernek az Alkat-funkciós analízis, mely a viselkedés genetika-perszonológia módszerét ötvözi a kineziológiai technikákkal.
Fontos megjegyezni: nem gyógyítunk, hanem elhárítjuk az akadályt a szervezet öngyógyító mechanizmusa előtt.

Bejelentkezés

Telefon: +36304020390